ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20151228

Publicerad 2015-12-28 18:02:00 i Notes,

 • Efter min flytt till Söder har jag begrundat en annan sorts estetik som är i kontrast med vad jag tyckt tidigare. Jag tycker det är lite vackert på någotvis med rå betong, lyftkranar, biltrafik och tåg som går över bron. Det är som att det finns något väldigt fint med det som människan skapat. Tidigare har jag varit en stor naturromantiker. Men jag börjar ändra mig.

 • Apple har tydligen egna skruvhuvuden på sina skruvar. Otroligt roligt.

 • Ibland förundras jag över Sverige. Den senaste tiden har jag sett tre roliga Sverige fakta:

  • Uthomhusgymmet vid Eriksdalsbadet har en enorm sektion för rullstolsburna. It can only be Sverige.

  • När den första snön föll på Flintbacken så var det plogat och saltat fem timmar efter.

  • Roligast av allt; råkade ramla över gammal artikel där intagna i Norrtälje blivit frisläppta över natten eftersom fångvaktarna glömt att låsa. Vad gör fångarna då? Vandaliserar? Rymmer? Nej - de bakar kladdkaka, spelar kort och bygger en koja av kuddar att mysa i. Verkar vara en sann historia. Helt ofantligt roligt. Enligt DN beror fångarnas beteende på att de har lugnats ner av en yogaeffort på anstalten. Återigen. It can only och endast bara vara Sverige!

 • Det verkar fortfarande vara så att det är kvinnorna i familjen som har huvudansvaret för en Lyckad Jul. Jag trodde vi hade kommit längre i jämställdhetsarbetet än så, men så verkar det inte vara. Får flera indicier från mina kollegor att männen tar det lugnt innan jul men deras fruar stressar ihjäl sig.

 • PM Nillson sätter hälsa framför pengar och till och med kärlek. Har han rätt?

 • Min nya telefon har tummavtrycksläsning. Rolig teknik. Det fungerar inte alltid; men tänk om vi slipper den hiskeliga lösenordsterrorn i framtiden??

 • Borde man inte ha ett badrum per sovrum i moderna lägenheter egentligen? Som i Mexico?

 • Jag har drömt mig bort lite med nya material under veckan. Är det helt orimligt att göra kläder som inte behöver tvättas? De skulle behöva vara avvisande som galon men ändå andas som bomull\ull. Tänk så skönt det hade varit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela