ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20151105

Publicerad 2015-11-05 18:11:00 i Notes,

 • Bara fyra procent av dricksens storlek kan attribueras till hur god servicen var. Från Slate Economy podcast. Rolig siffra. Jag har alltid varit skeptiskt till drickssystemet.

 • Moberg säljer skärbräda för 4000 sek. Hysteriskt. Hur bra kan en skärbräda bli?

 • Uber har gjort så att Spotify tjänsten kan kopplas till bilresan, så att man för lyssna på sin egen musik. Innovativt!

 • Jag börjar oftare och oftare se på mig själva som en ren maskin. Har vi verkligen en fri vilja? Måste vi göra det vi gör? Förrut ansågs homosexualitet var ett fritt val; nu tycker man inte det. Vart går gränsen?

 • Hur många dåliga dagar är ok för en bra?

 • Jag läste i “The evolution of everything” att ett barns egenskaper inte formas så mycket av föräldrarna. Intressant. Det är viktigt för barnet att ha föräldrar; men sedan hur de är spelar tydligen mindre roll. Jag har aldrig hört den här teorin förrut.

 • Samma bok hävdar att moralen i samhället också evolutionerar på samma vis som det naturliga urvalet. Jag tror att det är så. Det är en av huvudanledningarna till att världen blir bättre och bättre.

 • Är det så att smeknamn ofta har två stavelser. Lolo, Cici, Bosse, Pelle. Kan någon komma på ett smeknamn med tre stavelser?

 • Vi har haft föreläsning på jobbet om Bitcoins. Verkligen sanslöst intressant. Det handlar om block som på någotvis byggs ihop. Om man har byggt ihop ett block så får man betalt i Bitcoin för att på så vis hålla systemet uppe? Alla transaktioner någonsin ligger i samma kedja. Cirka var tionde minut byggs ett nytt block ihop. Systemet har ingen centralbank och bärs upp av noderna. Jag inser jag behöver läsa in mig på detta mer noggrant; vid tillfälle. The Economist har beskrivit Bitcoins som “tekniskt förtroende”.

 • Jag tittar om West Wing. Goda, smarta människor som vill rädda världen är som porr för mig. Jag blir så lugn i själen. Jag drömmer att jag bodde på en sådan plats. Fast å andra sidan tror jag inte politik som en lösning för att just rädda världen så egentligen borde jag kanske inte gilla att titta på det. Men det gör jag! Det är otroligt roligt att se hur långt den tekniska utvecklingen har gått sedan serien gjordes i början av sekelskiftet. Det är fullt av stora fasta telefoner överallt. De åker vilse på motorvägen för att det är dåligt skyltat. Världen blir verkligen bara bättre och bättre.

 • Sverige var tydligen ovanligt jämlikt redan före socialistvågen på sjuttiotalet. Jag undrar hur det gick till?

 • Nu har jag kommit in i en fas där jag hatar barn i åtta års åldern. Det är så märkligt. Bara för att mitt liv blir lite begränsat av ett barns existens så har mitt system bestämt sig för att hata alla barn. Hur kan kroppen göra en sådan slutsats? Det är inte så att jag vill känna så här. Men det gör jag..  Känslor överlag är så intressant. De finns där för att få oss att agera.

 • Någon gång måste jag reda ut detta med konsumtion. Är det bra eller dåligt?

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela