ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20151115

Publicerad 2015-11-15 19:02:00 i Notes,

 • Det mest uppenbara samtalsämnet just nu är terrordåden i Paris. Jag tänker/känner följande:
  • Det känns som att mellanöstern har missat tusen år av fredlig utveckling. Varför?

  • Varför är mellanöstern så lättstött. Både på individplan och staterna.

  • Varför blir jag exalterad när det händer nyhetskatastrofer? Jag känner inte smärtan i mig på samma vis som om något hemskt har hänt än vän. Och i ärlighetens namn blir jag nog lite exalterad även när det händer hemska saker för mina vänner. Skilsmässa, uppsagd och så vidare. Det är bara när det hemska händer mig personligen som jag blir ledsen på riktigt. Herre gud. I alla andra fall känner jag någon sorts popcornspänningseffekt. Varför är det så här? Är det bara jag som känner så?

 • Jag blir mer och mer övertygad av att människor mår otroligt dåligt av att såra andra människor och har väldigt svårt att komma över det. Jag brukar alltid hävda att den enda du kan svika är dig själv. Men det kan säkert vara ett effektivt sätt att svika sig själv att svika andra.

 • Det är roligt att t.o.m när man väljer en deodorant ska man definiera sig själv. Är du den sportiga eller romantiska typen? Precis som de olika kvinnotyperna i Vecko Revyn (romantisk, jordnära, sportig osv). Vad är fredat från den här identitetspaniken; toalettpappret?

 • Hur ska dagens teknik kunna hjälpa oss att mötas bättre på distans på jobbet? En konferenstelefon i mitten på ett bord blir lite märkligt när ingen vet var de ska fästa blicken. Alla bara sitter och stirrar håglöst runt sig. Ser sinnessjukt ut. Men även bildsamtal verkar ansträngande. Sara L hade möte där alla tio deltagare hade en kamera framför sig och så såg man en liten live ruta med varje person i frimärksstorlek på datorskären. Lustig setup! Påminner mig om något gammalt barnprogram. Sara L säger hon hatade det och inte kunde koncentrera sig på vad som sades. Undrar hur man kan göra det här bättre?

 • Varför slog egentligen aldrig bildsamtal på mobil?

 • Det är mycket lättare att veta vad som inte fungerar än vad som fungerar. Hur ska jag få en man vs Hur ska jag INTE få en man. Exempelvis..

 • Jag åkte Uber med en man som till vardags var professionell taxichaufför. Han menade att Uber var bra även för förarna eftersom man slapp signa upp på långa 10 h pass som är standard bland de etablerade taxibolagen. Alltså väsentligt ökad frihet. Jag ser framför mig en värld där alla är egenföretagare. Kan det gå?

 • Uber känns även säkrare eftersom datorsystemet vet var man är och att alla förare\passagerare är ratade.

 • Kollega lyssnar på ljudbok på 1.5 ggr fart eftersom han hävdar alla uppläsare är så långsamma. Rolig ide! Jag håller lite med.

 • Alltså ärligt; hur kan vuxna par lägga 40.000 papp på en jävla soffa? Jag förstår verkligen verkligen inte den prioriteringen. Bättre spara och köpa ett landställe? Åka på semester?

 • Att åka bil länge måste ju vara en av de trevligaste umgängesformerna. Kan man replikera det i vardagen på något vis? Vad är det som är så komma-nära-framkallande med bilåkning?

 • Jag träffade två tjugoåringar som inte visste att internetbanken inte alltid har funnits och att kontokortet fanns före internetbanken. Roligt att se i deras ögon hur otänkbart detta var. Det är svårt att förstå historien (och att förutse framtiden).

 • Det är något med mig och att umgås med personer jag inte känner som är så avslappnande eftersom de inte har förväntningar på mig. Varför?

 • Såg på Kunskapskanalen om en drönare som fungerade som paraply\solskydd. En liten cirkel som flyger ovanför dig. Kul!

 • Bistånd till Afghanistan slösas tydligen bort av Amerikanska företag. Jag trodde det var offentliga myndigheter som slösade mest. Men privata företag kan också verkar det som; det har det byggts en bensinmack för 130 miljoner dollar och liknande. Sjukhus som har koordinater mitt i medelhavet. Förvånade mig.

 • Cirka 800.000 svenskar står utanför Internet. Är det ett problem?

 • Tre saker i livet som aldrig bör räknas; år, antal älskare och antal glas vin. :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela