ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20150920

Publicerad 2015-09-20 22:17:00 i Notes,

 

 • Den person i världen som kan flest decimaler av Pi kan räkna upp 70000 siffror utantill…sinnesjukt. Hur kan vår hjärna klara av sådant?

 • PewDiePie har visats över 10 miljarder gånger på YouTube. Otroligt. TIO MILJARDER GÅNGER.

 • Serien 1+1-1+1-1+1-1…. kan antingen ses som (1+1)-(1+1)-(1+1).. = 0 eller 1+(1-1)+(1-1)+(1-1) = 1 Inom matematik finns det inte alltid sanningar utan det handlar ofta om att definiera tal och serier som löser fler problem än de skapar. Jag trodde att matematik handlade om “sanning”; men så verkar det inte vara. Serien ovan är tydligen definierad till en halv.

 • http://www.amazon.com/How-Not-Be-Wrong-Mathematical/dp/0143127535
 • Jag fortsätter att tänka på varför Sverigedemokraterna går fram så starkt. Senaste budet är att de prioriterar pensionerna mer än andra partier. Jag vet inte.

 • Jag såg en ung cowboykvinna som är chef på en ransch i Texas (Isabell). Hon gjorde stort intryck på mig. Så stark, kvinnlig, säker och självklar. Starka kvinnor kan ofta skava på någotvis men den här tjejen känns helt genuin. Inspirerande

 • http://www.svt.se/landgang/se-program/landgang-sasong-7-avsnitt-4

 • Jag har tänkt lite på att i olika delar av livet är det uppsidan som är central och andra nedsidan. I relationer och arbetslivet tror jag det är nedsidan som är fokus. Det gäller att kunna lita på sin partner och sin kollega. Oavsett hur bra jag stundom KAN leverera kommer jag aldrig att få något ansvar om organisation/chefer vet att jag med någon hyfsat hög frekvens kommer att brista. När det gäller snygghet/piff verkar det snarare vara uppsida som är central. Folk verkar inte fokusera på när jag har dåliga hårdagar och är osminkad. Det som verkar skilja hur attraktiva kvinnor uppfattas är snarare deras toppar. Det vill säga HUR vackra de maximalt kan vara. Samma gäller sportresultat. Det är inte intressant att jag joggar en mil på 70 minuter varannan dag; utan det enda intressanta är om jag kan springa milen under 50 minuter. Kan finnas fler sådana här exempel Jag tar gärna emot input!

 • Jag tror det är följande kvalitéer som avgör hur framgångsrik en person är på jobbet: Arbetskapacitet\Intelligens(duglighet)\Stabilitet\Social kompetens (trevlig)

 • Jag undrar om kärlek kan ses som ett sjätte sinne. Vi har syn, hörsel. känsel, smak och lukt. Men jag upplever att kärlek kan vara ett nytt sätt att faktiskt förstå världen. Hela världen och allt i den. Precis som våra sinnen. Och tas den bort minskar våra intryck och förståelse; på samma sätt som att syn eller smak försvann.
 • spotify:track:5ilIASpE1S1py0bYeM3y4b
 • "Människor är som rosen på marsipantårtan; de ser mjuka och goda ut men är egentligen hårda och tråkiga".  Ha ha. Mörk humor..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela