ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20160228

Publicerad 2016-02-28 16:29:00 i Notes,

  • Jag tycker det är roligt när det blir uppenbart att det kunder efterfrågar skiljer sig från vad de egentligen vill ha. När jag fick en ny mobil kom den med en riktigt bra laddare. Den laddar mobilen full på bara några minuter.Tvisten är att om någon hade frågat vad jag önskade för utveckling på en telefon hade jag absolut sagt längre batteritid. Men om laddningen går ögonblickligt är ju problemet också löst? Kunder är bättre kritiker än författare; det vill säga människor vet vad de vill ha när de ser det men är inte alls lika skickliga på att skriva ner eller veta sina önskemål. Kanske även i kärlek?

  • “Att våga är att förlora fotfästet för en liten stund, att inte våga är att förlora sig själv.” - Soren Kierkegaard

  • Från Spanarna: Playboy klär på sina modeller och det finns något som heter Bastubalett. Mental notering på båda dessa punkter.

  • Spanarna hade intressant diskussion om b-sidornas betydelse. Eftersom vi människor är dåliga på att, se ovan, veta vad vi vill ha är det viktigt att prova olika saker. Utvecklingen går mer och mer åt att vi matas med exakt det vi efterfrågat utan någon kringberättelse. Bara hitten och ingen b-sida. Jag tycker det påminner lite om när jag som liten ringde till kompisars hemnummer och fick byta några ord med mamma, pappa eller något syskon innan jag blev kopplad till den jag egentligen sökte. Det var trevligt. Jag håller med Spanarna om att det finns en risk att vi håller på att tappa saker och tings sammanhang och sammanhangen är viktiga. Att tänka vidare på.

  • Cissi droppade att om bilförare hade cykelhjälm och inte cyklister skulle fler överleva trafikolyckor. Therese har tidigare nämnt något om att hjälm inte är relevant i långt från alla cykelolyckor. Skulle vara roligt att ha lite mer fakta här.

  • Corinne berättade om ny slimingsmetod som går ut på att frysa fett med en sugklocka. Efter att fettet dött spolas det ut via avföringen. Hysteriskt. Vad folk håller på.

  • Break up på två tusen talet innebär att Spotifykontot behöver delas upp. Dramatiskt.

  • Jag tror att kvinnor i högra grad än män får sitt värde genom bekräftelse av andra. Det märks rätt tydligt under uppväxtåren. Killar är nöjda med sig själva bara därför att medan kvinnor får sitt värde i hur populära de är bland män. Även hur uppskattade kvinnor är bland andra kvinnor tycker jag verkar bero på männens omdöme; tillskillnad från manlig gemenskap där jag antar att de som är vänner är de som trivs att spendera tid ihop. Jag funderade på om det här resonemanget kan förklara en del av de skilsmässor som sker i medelåldern? Kanske är det så att det tar ett halvt liv för de flesta kvinnor att börja lyssna på sig själva och respektera vad de egentligen vill? Att kriteriet för en livskamrat skiftar från “att se mig” till att “tillföra mig något\komplettera mig”. Det pratas ofta om att människor växer ifrån varandra men min erfarenhet är snarare att människor är förvånansvärd lika genom livet (i alla fall halvvägs). Så jag misstänker att det inte alls handlar om att människor utvecklas åt olika håll utan att kvinnor faktiskt börjar lyssna på sig själva för kanske första gången i sina liv. Djupt tragiskt i så fall. Mäns anledningar till skilsmässa tar vi någon annan vecka.

  • Stegräknararmband är lite magi. Hur fungerar det egentligen? Trixigt att hitta information på nätet men följande är en startpunkt: “Almost all of today's fitness bracelets available in the market are based on a three-component accelerometer that enables measuring acceleration against the three axes, i.e. start and end of the motion, and its intensity. A regular accelerometer used in Jawbone UP! consists of two electrically charged plates and a small counterbalance in-between. When the sensor is still, the counterbalance is located right in the middle. However, once you start moving, the counterbalance moves from one plate to another and the sensor registers the motion.”

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela