ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20160315

Publicerad 2016-03-15 17:48:00 i Notes,

 • Sara L grät sönder en mobiltelefon. Okänslig man som betedde sig så märkligt att tårarna vid telefonsamtal gav fuktskador på i-phonen. Något mycket tragiskt samtida med detta. Förövrigt tycker jag att intentionen har betydelse när någon far illa. Lite som mord och dråp. Det borde ändå bedömmas mildare när personer inte vet att de sårar?

 • I Frankrike finns det en massa tanter som är brevbärare\busschauförer\taxiförare - roligt eftersom vi i Sverige alltid tänker vi ligger så långt framme gällande jämställdhet

 • Sapiens är en intressant bok. Han menar att en central property som gör oss till människor är att vi kan skapa abstrakta objekt och bygga historier. Det formerar oss som grupp och gör att vi kan agera mot samma mål. Jag tänker att snackisar som melodifestivalen och Trump grundas i detta. Vill läsa in mig på vad berättelser egentligen betyder för mänskligheten vid tillfälle.

 • Det är något med att vara psykiskt sjuk och trötthet som är ihopkopplat. Som att energin bara rinner ur kroppen. Enklaste sättet att bli glad kanske är att dansa?

 • Hur ordnar kinser sina tecken? Har de någon ordlista? Från favvo-Lars.

 • Under barnets första år verkar de ägna sjuklig stor del av sin tid åt att stirra på folks ansikten. Därför det är farligt med botox, vi har så mycket kommunikation som går genom ansiktet.

 • Duschenneleende är ett leende som inte går att fejka som innehåller alla våra leendemuskler.

 • Angus Deaton menar att bistånd nästan aldrig är effektivt och ofta direkt skadligt. Grundtanken verkar vara att om alla förutsättningar förrutom pengar finns för att lyfta ett land ur fattigdom (dvs tillväxt) så hittar pengar dit. Det är en bra investering. Men om så inte sker så finns det andra problem, ofta med det politiska styret. Istället för att hjälpa framåt underlättar man för en dålig regim. Om man ger pengar till ett sjukhus så får diktatorn mer pengar vapen. Måste sammanfatta detta lite noggrannare vid tillfälle. Sjukt intressant. Ur “The Great Escape.”

 • Det är något med länder som får större delen av sina inkomster från en naturresurs och att bli cp. Vad beror det på? Är de som bortskämda tonåringar? Eller blir det för lätt för en diktator att finansiera sig? Enda positiva exemplet verkar ju vara Norge.

 • Grapefrukt är dåligt tillsammans med en mängd olika mediciner. De har ett enzym som gör att medicinen inte bryts ner i magen och som ökar dosen. Typ.

 • Kvantfysik verkar oändligt matematiskt. Jag undrar om det går att förstå på rimligt vis.

 • Kommer bilen att ha spelat ut sin roll som statussymbol när de blir självkörande? Hashtag Lars.

 • Om man sätter sig in i en annan persons situation totalt så blir ofta dennes val rimliga och man skulle ofta ha gjort likadant själv; hur blir det då med den fria viljan?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela