ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Notes / questions / funderingar / ny fakta per 20160501

Publicerad 2016-05-01 18:30:00 i Notes,

 • Stockholms Stad har tagit fram en guide till tysta platser i Stockholm. Roligt. Bör kollas in. http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Kultur--Fritid/Guide-till-tystnaden/

 • Såg Ygeman live. Han ger onekligen ett otroligt reko intryck. Men vad tycker människan? Har han någon passion? Han förenar manligt med mjukhet på ett väldigt fint sätt. Jag får också lite Marit Paulsson vibbar. Han förklarar relativt komplicerade saker väldigt enkelt utan att fördumma. Varför man är medlem i ett parti jämfört med vilket fotbollslag man röstar på exempelvis.

 • I något sydamerikanskt land bygger tandfen ett hus av barnens tänder. Lite äckligt? Dags för barnen att ta swish snart?

 • Varför vill alla bo i städer när vi är tingade på natur? Det är lite svårt att förstå.

 • Lyktstolparna vid Kungsträdgården spelar upp musik med anledning av Eurovision. Jag älskar den sortens överraskningar!! Surrealistiskt. 

 • Problemet med att inte få barn i den åldern när man bör är att man förlorar sammanhanget helt, inte egentligen att man saknar barn så otroligt. Men vi människor är gjorda för att vara del av sammanhang.

 • Kvinnliga 30 - åringas barnbanik formuleras som “Det finns inte längre någon tid”. Fyrtioåringar - “Det finns inte längre någon energi”. Nummer två är så oändligt mycket mer läskigt.

 • Det går alltså inte alls överhuvudtaget att dansa Lindy Hop lite småfull. Linda tror det beror på att man förlorar förmågan att läsa den andra personens signaler och det måste man kunna i Lindy. Lite som att köra bil full. Läskigt att känna kontrollbortfallet.

 • Var på Kulturnatt. Rolig dansgrupp som dansade om stress. Hittar inte namnet tyvärr. Varför kan man inte ta bort kultur i ett samhälle? Vad tillför det för värde? Jag har gått från att läsa nyhetssidor, till finans och nu kultur i morgontidningen. En åldersfråga?

 • På Kulturnatten såg jag söt liten alternativ 14-åring som spelade tvärföljt. Sedan när jag var på väg till landet på fredagen, utmattad som få, så ser jag en liten varelse gå brevid en gigantisk enhjulad-cykel. Visade sig vara samma alternativa flicka som på Kulturnatten. Jag blev varm i själen. Det är inte bara jag som är udda.

 • “Lycka till med att ändra dina preferenser” - Andreas.
 • Enligt Vetenskapensvärld kan man köra in ett chip i hjärnan och så kan lama styra sina händer. Megahäftigt. Vi blir som borgerna i Star Trek?
 • Jag har fått ett nytt cykellås till min Crescent eftersom jag tappat bort alla nycklar till mitt gamla lås. (Det kostade bara 500 kr vilket är fantastiskt smidigt tycker jag. Bara att gå ut och sno en cykel?) Det lite märkliga är att det nya låset har som krav att nyckeln sitter i när det är olåst. Jag antar att tanken är att man inte ska glömma bort att låsa cykeln, men det blir djupt svårt att hålla koll på nyckeln (när den inte sitter i låset) eftersom den är så liten och inte går att ha på en knippa. Exempel på när leverantören löser ett problem för användaren och samtidigt skapar ett nytt, värre. Inte perfekt.
 • Hela världen fotograferar körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Min mellanstadiereflex att vara annorlunda slår till rejält. Jag skulle aldrig fotografera dessa blommor hur vackra de än är! Jag trodde jag hade kommit över mitt behov att markera att jag "inte är som andra", men tydligen inte.. Jag skäms. Egentligen är blommorna väldigt fina så jag håller helt med massan. Men olidligt ändå när tas foton så förbaskat. Jag gick förbi klockan sju en morgon i ösregn och tänkte, nu kanske det ändå inte är någon här, men jo. Självklart var det det. Två stycken till och med.
 • Man kan rulla en liten boll med piggar under foton för att stretcha ut under foten muskeln. Ser ut som en hundleksak.
 • Människor med stor associationsförmåga, som jag, har förmodligen svårare att komma över saker (personer) jag kan ju liksom bygga kopplingar från vadsomhelst till det jag vill hur lätt som helst. Typ soligt idag, sa han inte att man blir mer ljuskänslig med åren? Sådant hela tiden. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela