ylvas pusselbitar

- Vänskap is the shit (och att skapa och att förstå) -

Om en planta

Publicerad 2017-05-09 23:24:00 i Livet,

Tänk er en planta som inte fått vatten, jord, sol eller näring på nästan 700 dagar, men ändå lever. En stark planta. Livskraftig. Vem vet hur en sådan planta skulle kunna växa om den tilläts den omvårdnad som de flesta plantor får? Vilka blommor den skulle kunna bära? Kanske skulle den till och med skänka glädje till sin (när-) omgivning med sina vackra färger?
Ps. Det krävs inte ens försvarsmekanismer för att tro att en planta som bara verkar behöva visshet om vänskap för att överleva, kommer att just överleva? Eller vad tror ni?
 

Kommentarer

Postat av: Ylva Rehnberg

Publicerad 2019-02-02 18:35:22

Sliter på. Ibland glad ibland kaos. Tankarna finns dock alltid där. Våra tankar. You know.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ylva Rehnberg

“Men Lila visste hur hon skulle dra in mig i sina privatsaker. Och jag kunde inte stå emot - å ena sidan sade jag att det fick vara nog, men å andra sidan blev jag förkrossad av tanken på att inte vara en del av hennes liv, av hennes sätt att uppfinna livet.“ “På rad efter rad handlade det om återuppståndelse: en extatisk uppståndelse som innebar att alla gamla band bröts samtidigt som det knöts ett nytt band på ett obeskrivligt härligt sätt, för det handlade både om uppståndelse och uppror - han och hon, hon och han som tillsammans lärde sig leva på nytt, rensade livet från allt gift och återuppfann det som ren livsglädje och tankeglädje.”

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela